Houtrot specialist

Dé houtrot specialist

 

  • Optrekkend vocht
  • Een slechte ventilatie in de kruipruimte
  • Lekkages langs de kitranden
  • Toegepaste materialen die gevoelig zijn voor houtrot
  • Boeiboorden, goten en overstekken zijn erg gevoelig voor houtrot

Bij oudere huizen en in huizen die in de periode van de woningnood in de jaren 70 en 80 gebouwd zijn, is schade aan hout veroorzaakt door houtrot een veelvoorkomend probleem. Houtrot is het gevolg van schimmelgroei. De schimmels die de daadwerkelijke oorzaak van houtrot zijn, bevinden zich overal. Ze moeten echter een vochtige en een warme plek vinden om hun werk te doen. Wordt hout nat, maar droogt het weer snel? Dan krijgen de schimmels geen kans.

De houtrot specialist voor en na

De houtrot specialist voor en tussentijds na

Heeft u last van houtrot? Schakel dan dé houtrot specialist in: Van Schaik kleinbouw & onderhoud.

Houtrot specialist – hoe kunt u houtrot herkennen?

Houtrot ontstaat meestal op onderdorpels en hoekverbindingen. Maar hoe kunt u houtrot nou herkennen? Houtrot is herkenbaar aan de roestbruine kleur, de zachte structuur, zwel- en krimpeffecten, vervorming van het verfsysteem, inklinking en het indeuken van het verfsysteem en het uitvallen van aangetaste delen. Herkent u één of meerdere van bovenstaande kenmerken? Schroom dan niet en bel de houtrot specialist.

Voorkomen is beter dan genezen

Natuurlijk is het het beste om houtrot problemen te voorkomen. Voorkom houtrot door een goed onderhouden laag schilderwerk, goede omstandigheden wat betreft de afwatering en ventilatie en goed onderhouden kit- en voegranden op vochtige plekken.

Heeft u desondanks toch last van houtrot? Dan zijn er reparatiemethoden en –materialen beschikbaar. Schakel de houtrot specialist in voor een passend advies en de beste reparatie of eventuele vervanging in uw specifieke situatie. Bel, 06 48 48 39 24 of stuur een e-mail naar info@kleinbouwvanschaik.nl voor blijvend advies.

Meer interessante links:

Klusbedrijf DeventerBouwbedrijf DeventerHoutrot specialistBadkamer renoveren DeventerUitbouw DeventerWoning verbouwen Deventer | Schutting plaatsen Deventer |  Keuken verbouwen DeventerTimmerman Deventer